Σμύρνης 68, Αιγάλεω, Ελλάς | Τηλ/FAX: (+30)210.5317.373 | Email:

Υψικάμινα Ασβέστου

Για την παραγωγή ασβέστου (CAO) θερμαίνεται ασβεστόλιθος (Ca CO3) σε υψηλές θερμοκρασίες ( > 1.000 βαθμών C) μέσα σε κατακόρυφες συνήθως υψικαμίνους.

Το καύσιμο προσάγεται συνήθως είτε με έγχυση μέσω ακροφυσίων,είτε παράλληλα με την πέτρα σε στρώματα.

Το καύσιμο που χρησιμοποιείται είναι κατά κύριο λόγο ΡΕΤ ΚΟΚ, ή κατά δεύτερο λόγο πυρηνόξυλο ή πριονίδι.

Οι θερμοκρασία των απαερίων κυμαίνεται από 180-250 βαθμών C με συχνές διακυμάνσεις, οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής στον σχεδιασμό της εγκατάστασης αποκονίωσης.

Λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών λειτουργίας (υψηλές θερμοκρασίες με συχνές διακυμάνσεις, υψηλά φορτία σκόνης στα απαέρια, 24ωρη λειτουργία) η μελέτη μιας εγκατάστασης αποκονίωσης υψικαμίνου ασβέστη απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και πρέπει να γίνεται με προσοχή.

Εκτός των άλλων είναι απαραίτητη η τοποθέτηση αξιόπιστων συστημάτων ελέγχου των ασφαλών ορίων θερμοκρασίας, καθώς έχει παρατηρηθεί συχνά η καταστροφή των φιλτροπάνων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα .

Επιπλέον σε περίπτωση λανθασμένης διαστασολόγησης του φίλτρου, τα φιλτρόπανα φράζουν πολύ σύντομα, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο ελκυσμός των αερίων, γεγονός που οδηγεί σε χαμηλή ποιότητα τελικού προϊόντος καθώς και σε σοβαρά προβλήματα στην πυρίμαχη τοιχοποιία της υψικαμίνου.

World map

Εγκαταστάσεις P&M ENGINEERING σε όλο τον κόσμο

Ενδιαφέρεστε να γίνετε συνεργάτης μας;  Επικοινώνηστε μαζί μας ›

PM Engineering © 2017 - 2024. All Rights Reserved. Developed by TotalWeb®
To top